Bergabacken AB

Tillbaka!

Detta händer 2017

I år startar jag säsongen den 1:a april med sticklingsförsäljning, rådgivning och växthusen fulla av sticklingar och blommande pelargoner.

Under våren kommer alla planterade påsk- och pingstliljor blomma i rabatter och gräsmattor. Vissa sent och vissa tidigt.

Hemförsäljning, utställning o café
Under hela säsongen visar jag min pelargonsamling av gamla svenska pelargoner, vilda arter från Sydafrika samt många andra spännande pelargonfavoriter.

I museet finns det självklart många fler pelargonsorter att se och köpa sticklingar av än på denna hemsida. Jag samlar även på bladkaktusar, gamla sorter av storblommiga Streptocarpus (kornettblomma), och andra spännande krukväxter som du kan beskåda. Ibland har jag sticklingar även av dessa. Förhoppningsvis kommer några av mina Amaryllis blomma under vår- och sommarmånaderna.

I butiken kan du köpa vackra blomkrukor (både nya och gamla), lökglas, servetter med pelargonmotiv, mängder av inredningstillbehör, presenter, gratulationskort, tavlor med pelargonmotiv, pelargonjord och mycket, mycket mer.

Det finns också ett café där det doftar kaffe och pelargonkaka.

Jag planerar att ha en Amaryllisutställning under adventshelgerna även i år. Du får mer information under hösten på hemsidan.

 

Välkomna!